WESTERWOLDE VIA GELIJKSPEL TEGEN BELLINGWOLDE IN DE NACOMPETITIE

Dankzij een gelijkspel tegen kampioen Bellingwolde en een nederlaag van Sellingen tegen SPW, is Westerwolde erin geslaagd op basis van de eindstand in de competitie de derde periodetitel in de vierde klasse C te bemachtigen. Gemakkelijk ging het deze voetbalmiddag niet op het plaatselijke sportpark in Bellingwolde. Na een verkregen voorsprong van 2 – 0 werd het in de slotminuten van de wedstrijd nog even billenknijpen, maar mede door voortreffelijk keeperswerk van routinier Alex Otto door onder andere een strafschop te stoppen, bleef de Vlagtwedder formatie overeind. En toen bekend werd dat opponent Sellingen in Stadskanaal dus had verloren van SPW, kon er door de behaalde vierde plaats alsnog een klein feestje gevierd worden op deze laatste speeldag van een lange competitie. Mocht de informatie kloppen, dan speelt Westerwolde volgende week zondag in eigen huis tegen de nummer dertien uit de derde klasse C, het Ommer OVC’21.

Onder tropische omstandigheden en op een door de droogte van de laatste week keihard geworden hoofdveld van Bellingwolde, werd exact om twee uur onder leiding van de jonge scheidsrechter Wolthof uit Kolham aan de wedstrijd begonnen. Nadat de rook van het overgebleven kampioensvuurwerk was overgewaaid, werd al snel duidelijk dat beide ploegen deze middag weinig voor elkaar onder zouden doen. Het spel golfde op en neer, maar echte doelkansen vielen er in de eerste minuten niet te constateren. In de 8e minuut kwam Westerwolde op voorsprong. Merijn te Velde werd in de zestienmeter van Bellingwolde onreglementair ten val gebracht en spits Martin Boer wist wel raad met de toegekende strafschop: 0 – 1. Na de noodzakelijk drinkpauze had Westerwolde geluk dat een handsbal van laatste man Rik te Velde in het strafschopgebied door de arbiter van dienst niet werd bestraft. Hoogtepunten in dit eerste bedrijf vielen er niet meer te noteren en togen beide teams na vijfenveertig minuten voetbal dan ook naar de kleedkamers voor de broodnodige verfrissing.

In de tweede helft een nog meer aandringend Bellingwolde. De verdediging van Westerwolde stond echter steeds goed en veel gevaar leverden de verschillende aanvallen dan ook niet op. Toch kwam Westerwolde goed weg, toen een doelpunt van Bellingwolde werd afgekeurd. De lange en hoge voorzet hieraan voorafgaand zou over de achterlijn zijn geweest. Westerwolde counterde zich zo af en toe naar harte lust naar goede kansen en toen Frank Riks, na prima voorbereidend werk van Merijn te Velde, de in het strafschopgebied opgedoken Thom Postma wist te bereiken, was de tweede treffer in de maak. De inzet van de immer zwoegende middenvelder werd door Justin Esman van Bellingwolde ongelukkigerwijs achter zijn eigen doelman Thomas Klungel geschoten. In de wetenschap dat Sellingen op achterstand was gekomen, was het voor Westerwolde zaak de wedstrijd op een rustige manier uit te spelen. Dat het daar niet in slaagde kwam mede door de dadendrang van de kampioen van deze klasse. Een door hen verkregen strafschop wegens hands werd na een spelletje psychologische oorlogsvoering op een prima manier door doelman Otto van Westerwolde gekeerd. Jesse Korte schoot de bal in de hoek waar Otto die graag wilde hebben. Maar in de slotminuten was deze oudste man van het veld volslagen kansloos bij schoten van Lesly Korte (85e minuut) en Martin Ras (93e minuut) die er voor zorgden dat er bij het laatste fluitsignaal een qua spelbeeld terechte 2 – 2 op het scorebord stond. Wel was arbiter Wolthof nog genoodzaakt Jesse Korte van Bellingwolde tussentijds met twee keer geel van het veld te sturen.

Toen de wedstrijd was afgelopen begon het drukke speculeren over het spelen van de verdiende wedstrijd in de nacompetitie. Volgens insiders speelt Westerwolde op zondag 3 juni in Vlagtwedde tegen OVC’21 uit Ommen. Ongeacht het resultaat van deze wedstrijd mag het Vlagtwedder team nu al spreken van een geslaagd seizoen. Waar de doelstelling aan het begin van de competitie handhaven was, mag men het seizoen 2017 / 2018 nu afsluiten met één of twee extra wedstrijden om promotie naar de derde klasse.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Harmen Huls – Rik te Velde (65e min. Kevin v.d. Laan) – René Peereboom – Elroy v.d. West – Frank Riks – Rudolf Riks (C) – Thom Postma – Merijn te Velde – Martin Boer (75e min. Jeremy Hekman) – Joan Solano (70e min. René v.d. Laan)

Amusementswaarde:   7,5      Toeschouwers: 100

Met dank aan Jaoaud, Jordan en Duncan een… https://t.co/nDplxSijWq
Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen kampioen @VVBellingwolde, speelt ons 1e elftal #nacompetitie. https://t.co/tebwWUYuvw