Westerwolde lijdt kansloze nederlaag tegen FVV

In een niet al te beste wedstrijd leed Westerwolde zondagmiddag op het druilige sportpark aan de Julianastraat in Hoogezand een ruime nederlaag tegen kampioenskandidaat FVV. Net als in de openingswedstrijd van het seizoen in Vlagtwedde bleek het Foxholster team een maatje te groot voor een dapper strijdend Westerwolde. Na negentig minuten voetbal onder leiding van scheidsrechter Macbean uit Groningen stond er dan ook een duidelijk 6 – 0 overwinning voor de ploeg van trainer Henk de Koe op het scorebord. De doelpunten, soms van uitzonderlijke schoonheid, werden keurig over beide speelhelften verdeeld. Met deze nederlaag was Westerwolde de grote verliezer van deze voetbalmiddag; de overige drie ploegen uit de topvier in deze klasse wonnen allemaal hun wedstrijd.

Gedurende het eerste half uur van de wedstrijd kon Westerwolde haar opponent nog redelijk in het spoor blijven. Wel moesten er veel vrije trappen, soms gemakkelijk toegekend door de vaak op afstand leidende arbiter, worden weggeven. Veel gevaar leverden deze echter niet op, mede door goed ingrijpen van doelman Alex Otto van Westerwolde. Bij een aanvallende actie kreeg Joan Solano in de 17e minuut de gele kaart gepresenteerd door de leidsman. In de 30e minuut viel dan de openingstreffer. Keurig vrijgespeeld wist FFV’er Sarwar Khan met een mooie boog doelman Otto te passeren. Aan de tweede goal in de 38e minuut ging een overtreding van een FVV-speler op het middenveld vooraf. De scheidsrechter liet onterecht doorspelen en vanuit de daarop volgende voorzet schoot Glenn Pietens met een heerlijke volley vanaf de rand zestienmeter de bal onberispelijk binnen: 2 – 0. Doelman Otto was bij deze cruciale goal kansloos, evenals bij de derde goal in de eerste helft. Met de bal aan de voet kon Milo Maros in de slotminuut vanaf eigen helft ongehinderd opstomen richting het doel van Westerwolde. Vanaf ruim twintig meter legde hij aan en knalde hij de bal, geholpen door het natte veld, onbereikbaar voor Otto in de linkerbenedenhoek. Westerwolde stelde hier weinig tegenover en met name spits Joan Solano had bij een aantal kleine kansen het vizier niet echt op scherp staan.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een sterker FVV tegen een Westerwolde dat wel wilde, maar niet bij machte was het de defensie van de Foxholsters onder leiding van aanvoerder Gerry Snip erg lastig te maken. De thuisploeg bouwde voorsprong gestaag uit en door een doelpunt van Arnold Slagter in de 62e minuut, een prachtige vrije trap van Milo Maros in de 72e minuut en een binnentikker van Glenn Pietens in de 85e minuut kwam er een ruime 6 – 0 overwinning voor het team van trainer Henk de Koe in het boekje van scheidsrechter Macbean te staan. En daar viel niet veel op af te dingen. Minder mooi was dat Kevin v.d. Laan ook nog in datzelfde boekje kwam te staan voor het krijgen van een gele kaart.

Met nog drie wedstrijden te gaan zal het voor Westerwolde knap lastig worden de felbegeerde derde of vierde plaats in de eindstand te bemachtigen. Op woensdagavond 9 mei treedt Westerwolde aan in en tegen Gieterveen en de zondag daaropvolgend is MOVV in Midwolda de tegenstander. Zondag 27 mei wordt dan de slotwedstrijd van het seizoen tegen eveneens kampioenskandidaat Bellingwolde gespeeld. Een moeilijk programma, maar mede door hopelijk terugkomst van een aantal geblesseerde spelers en door er met elkaar de schouders onder te zetten, kan er mogelijk een leuke afsluiting van het seizoen volgen.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Henri Boekelo – Martin Boer – René Peereboom– Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan (80 min. Peter Beens) – Frank Riks (C) – Thom Postma – Merijn te Velde (46e min. Rik te Velde) – Joan Solano (75 min. Mark Geukes) – Jeremy Hekman

Amusementswaarde:   7        Toeschouwers: 75

Afgelopen zaterdag stond er op ons sportpark een heuse #internationalewedstrijd op het programma. Een wedstrijd t… https://t.co/fDd0l5vuyw
Aan alle bezoekers van ons sportpark! Als vereniging hebben we er nooit geen problemen mee gehad en van gemaakt da… https://t.co/TKMx7wKhZT