Westerwolde wint op eenvoudige wijze van Alteveer

Zondagmiddag won Westerwolde haar laatste wedstrijd in eigen huis van de lopende competitie op een eenvoudige manier van een volgens insiders danig verzwakt Alteveer. Door het gemis van minstens zes basisspelers waren de mannen van interim-trainer Chiel Boeser geen partij voor het eveneens enigszins verzwakte Westerwolde. In een niet al te beste wedstrijd, mede ingegeven door de bijna tropische omstandigheden waaronder de wedstrijd op het kunstgras van De Barlage werd afgewerkt, wist Westerwolde een simpele 5 – 1 overwinning te behalen. In de strijd om één van de bovenste vier plaatsen een mooie opsteker voor het Vlagtwedder team, dat overigens met nu nog vijf uitwedstrijden te gaan flink aan de bak zal moeten om in deze topvier te eindigen.

Aanvankelijk leek het er niet op dat het een eenvoudige middag voor Westerwolde zou worden. Al in de vierde minuut wist Rudy Akpinar namens Alteveer uit een vrije trap met een geplaatste, diagonale kopbal doelman Alex Otto het nakijken te geven. Laatstgenoemde routinier verdedigde het doel van Westerwolde omdat zowel eerste keeper Henk Hebers als zijn stand-in Daniël Jongsma geblesseerd toe moesten kijken. Alteveer was echter niet in staat om het Otto deze middag lastiger te maken dan deze snelle openingsgoal. Het bleek al snel dat Westerwolde op deze zonnige zondagmiddag de bovenliggende partij zou zijn. Na een aantal kleine kansen voor Westerwolde stuurde Elroy v.d. West in de 21e minuut Merijn te Velde met een prachtige pass de diepte in en oog in oog met doelman Piening van Alteveer schoof de rechterspits vanaf de rand zestien de bal beheerst en nauwkeurig in de voor hem linkerbenedenhoek. In de 34e minuut kwam Westerwolde op voorsprong. Een ogenschijnlijk slecht ingeschoten bal van Joan Solano werd maar half gekeerd door de goalie van Alteveer, waarna de bal langzaam over de doellijn rolde: 2 -1. Twee minuten later wist Harmen Huls namens Westerwolde de voorsprong uit te bouwen door uit een moeilijk hoek raak te schieten. Ondanks de protesten van Alteveer keurde de verder rustig en goed leidende arbiter Grondstra uit Emmen het doelpunt toe. Met deze 3 – 1 voorsprong voor Westerwolde togen beide ploegen naar hun thee of een andere verkoelende versnapering.

In het tweede bedrijf een verder welwillend Westerwolde tegen een onmachtig Alteveer, waardoor er in de eerste tien minuten na rust een groot aantal kansen voor de thuisploeg was. Helaas waren deze niet besteed aan onder andere aanvoerder Rudolf Riks, Joan Solano en Harmen Huls. Alteveer stelde alles in het werk doelpunten te voorkomen door voortdurend met negen of tien man achter de bal te spelen. “Breed houden” is dan het devies en de opdracht en mede hierdoor kreeg de deze middag als laatste man spelende Martin Boer in de 75e minuut vanaf 25 meter een open schietkans die doeltreffend door hem werd afgerond. Vijf minuten later wist Harmen Huls met een simpel kopballetje zijn tweede goal van de middag aan te tekenen en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 5 – 1.

Door deze overwinning blijft Westerwolde dus mee doen in de strijd om het kampioenschap en de te verdelen periodetitels. Dat het in deze klasse nog een aantal weken een spannende competitie blijft, is een ding wat zeker is. En zolang de concurrentie punten – onder andere tegen elkaar – blijft verspelen, is het in de eerste plaats zaak de eigen wedstrijden met een zo positief mogelijk resultaat af te sluiten. Komende donderdag kan er door Westerwolde in en tegen Sellingen (aanvang 19.30 uur) geprobeerd worden een positief vervolg te geven aan de deze middag ingeslagen weg.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Henri Boekelo – Martin Boer – René Peereboom – Elroy v.d. West – Harmen Huls – Rudolf Riks (C) – Thom Postma – Merijn te Velde (70e min. René v.d. Laan) – Kevin v.d. Laan – Joan Solano

Amusementswaarde:   "6-"          Toeschouwers: 100

Ondanks het #weer hebben we een fantastische dag gehad! Alle bijna 100… https://t.co/lvdQkptOES
Omdat we nog enkele #plaatsen #vrij hebben verlengen we de inschrijving. Dus wil je nog meedoen? Geef je op per tea… https://t.co/7t8KfIoDFX