Westerwolde boekt verdiende zege op Pekelder Boys

In een wedstrijd van de gemiste kansen – vooral van de kant van de thuisclub – boekte Westerwolde zaterdagavond op sportpark De Barlage in Vlagtwedde een verdiende overwinning op nummer laatst Pekelder Boys. Hoewel het niveau van de wedstrijd niet bijster hoog was, was er voor het talrijke publiek genoeg stof tot napraten, waardoor de amusementswaarde van deze wedstrijd in combinatie met het scoreverloop een ruime voldoende scoorde. Passieve recreatie tijdens en na de wedstrijd voerde deze avond in Vlagtwedde op een goede en door het bestuur van Westerwolde verantwoord gekozen manier de boventoon.

Westerwolde kende een prima start van deze eenmalige avondwedstrijd. Met de snelle vleugelspitsen Merijn te Velde en René v.d. Laan als meest dreigende aanvallers, bestookte het team van trainer Loek Swarts en leider Berend Tonnis in het eerste kwartier keer op keer het doel van de tegenstander. Maar helaas ontbrak het de beide aanvallers alsmede centrumspits Jeremy Hekman aan de nodige precisie om de thuisclub op voorsprong te zetten. Ook Pekelder Boys liet zich daarna in aanvallend opzicht niet onbetuigd, maar ook hen lukte het niet om de bal op nauwkeurige manier binnen de palen te plaatsen of men vond keeper Daniël Jongsma op hun pad. De jonge doelverdediger van Westerwolde verving de vorige week geblesseerd geraakte vaste doelman Henk Hebers op een prima manier. Toch lukte het Westerwolde uiteindelijk om de score te openen. Aanvoerder Rudolf Riks speelde zichzelf op de rand van de zestienmeter keurig vrij en met een mooie schuiver verraste hij keeper Bunk van Pekelder Boy. Laatstgenoemde kon de hand nog wel tegen de bal krijgen, maar het leer verdween in de 30e minuut toch in de voor hem rechterbenedenhoek: 1 – 0. Westerwolde bleef drukken, maar het lukte niet om uit de vele kansen een tweede treffer te maken. Ook werd men – gedurende de gehele wedstrijd – vaak teruggefloten door scheidsrechter Krol uit Wagenborgen wegens al dan niet terecht buitenspel. Dit meestal op advies van de assistent-scheidsrechter van de Boys die kennelijk vaak in de veronderstelling was dat Koningsdag met twintig dagen was vervroegd. Maar toen Frank Riks met een schitterende dieptepass Merijn te Velde op het randje van buitenspel richting het doel van Pekelder Boys stuurde, bleef de vlag wel omlaag. Met een beheerste lob verschalkte laatstgenoemde vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft de sluitpost van de gasten wel. Met deze 2 – 0 stand in het voordeel van de thuisclub zochten beide elftallen en hun begeleiding de thee op.

Ook de bij kunstlicht gespeelde tweede helft kenmerkte zich door irritaties met betrekking tot het terugfluiten vanuit vermeend buitenspel. Snelle aanvallen van Westerwolde, die niet konden worden belopen door de arbiter, werden ook nu weer herhaaldelijk afgefloten voor buitenspel. Pekelder Boys rook de kans om de aansluiting te vinden en dat gebeurde dan ook in 75e minuut. Vanuit een corner werkte Lars Roelfsema de bal achter Jongsma. Gescoord werd er daarna niet meer en na het verstrijken van de extra tijd wist Westerwolde zich door deze 2 – 1 overwinning voor kortere of langere tijd weer koploper in deze enigszins onregelmatige competitie. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Krol konden spelers en aanhang zich na deze verdiende, maar ook enigszins moeizame overwinning, opmaken voor een gezellig feestje in de kantine m.m.v. DJ Pjottr

Nu het kampioenschap van de derde periode in deze klasse wordt bepaald door de eindstand in de competitie, is er Westerwolde alles aan gelegen uiteindelijk de derde of vierde plaats in de eindstand in de vierde klasse C te bemachtigen. Deze plaats geeft naar alle waarschijnlijkheid recht op een plaats in de nacompetitie. En het spelen van dergelijke wedstrijden zou een mooi nagerecht zijn van een tot dusver behoorlijk succesvolle competitie. Met 34 punten heeft het Vlagtwedder team nu al evenveel punten als het vorig seizoen bij de afsluiting van de competitie. Met nog zeven wedstrijden te spelen kan een en ander leiden tot een mooi voorjaar voor de Vlagtwedder formatie, te beginnen volgende week in en tegen Engelbert.

Opstelling Westerwolde: Daniël Jongsma – Henri Boekelo – Rik te Velde – René Peereboom – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Rudolf Riks (C) – Merijn te Velde (75e min. Thom Postma) – Jeremy Hekman (46e min. Bartel Geleijnse)  – René v.d. Laan (80e min. Joan Solano)

Amusementswaarde:   7,5              Toeschouwers: 150

En het #speelschema van het #WesterwoldsKampioenschap2018 is bekend. Voor onze vv staat de 1e (uit)wedstrijd geplan… https://t.co/jDkrB2INFz
Afgelopen zaterdag stond er op ons sportpark een heuse #internationalewedstrijd op het programma. Een wedstrijd t… https://t.co/fDd0l5vuyw