Westerwolde verliest in matige derby van Sellingen

In een niet al te beste wedstrijd verloor Westerwolde zondagmiddag in eigen huis van streekgenoot Sellingen. Bijna de gehele wedstrijd liepen de mannen van trainer Loek Swarts achter de feiten aan. Kende het Vlagtwedder team vorige week tegen SPW een flitsende start door binnen zes minuten twee keer te scoren, deze speeldag keken de Westerwolders binnen hetzelfde tijdsbestek al tegen een 2 – 0 achterstand aan. Op alle fronten troefde Sellingen het de gehele wedstrijd onder haar kunnen spelende Westerwolde af, waardoor er na negentig minuten voetballen een jammerlijke 3 – 2 nederlaag voor de Vlagtwedders op het scorebord stond. Schrale troost voor Westerwolde was, dat het zich ondanks de nederlaag wist te handhaven op de eerste plaats in de competitie van de vierde klasse C.

Sellingen kende dus een sterke start en door goede doepunten van Ian de Vrieze in de 3e minuut en Rik Bos in de 6e minuut kwam het team van trainer Fokke de Jonge op een 2 – 0 voorsprong. Westerwolde toonde echter veerkracht en na twee sublieme aanvallen over de rechtervleugel wisten ook René v.d. Laan in de 12e minuut en Martin Boer in de 25e minuut het net achter keeper Klamer van Sellingen te vinden. Lange tijd ging het spel daarna gelijk op. Een vlammend schot van spits Martin Boer van Westerwolde verdween net langs de verkeerde kant van de paal, waarna Corné Prins de trekker namens Sellingen wel doeltreffend overhaalde. Vanaf de linkerkant kon hij ongehinderd met de bal aan de voet naar binnen snijden. Niemand van Westerwolde die hem kon of wilde afstoppen en met de nodige precisie schoot hij van buiten het strafschopgebied de bal achter doelman Henk Hebers van Westerwolde: 2 – 3

Na de thee probeerde Westerwolde uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Maar verder dan goede doelpogingen van Harmen Huls, die zijn inzet door de lat zag gekeerd, Martin Boer en de ingevallen Jeremy Hekman kwam de lijstaanvoerder niet. Sellingen stelde daar aanvallend ook niet veel tegenover, maar consolideerde de in de eerste helft verkregen voorsprong op solide manier. Na ruim negentig minuten voetbal onder leiding van de altijd rustig leidende arbiter Koning uit Scheemda, die deze middag geen kaarten nodig had, konden de geelzwarten elkaar dan ook juichend in de armen vallen. In de wetenschap dat men nu zes verliespunten minder heeft dan de tegenstander van deze middag, kan men rustig uitkijken naar de voor hen volgende topper in deze klasse. Volgende week zondag treffen de Sellingers namelijk in eigen huis Bellingwolde dat vanmiddag rivaal FVV aan de zegekar bond. Westerwolde daarentegen moet de wonden likken; naast de pijnlijke nederlaag zal ook het uitvallen van keeper Hebers met een kuitzweepslag (prima vervangen door veldspeler Henri Boekelo) en de licht geblesseerde laatste man Rik te Velde voor het volgende treffen thuis tegen Pekelder Boys moeten worden verwerkt en opgevangen.

Een en ander neemt niet weg dat Westerwolde voor de derde week op rij de ranglijst in 4C aanvoert. Het moge echter duidelijk zijn dat de Vlagtwedder formatie er theoretisch slechter voorstaat dan FVV, Bellingwolde en Sellingen. Wil het Vlagtwedder team nog meedoen om het kampioenschap of de resterende twee periodetitels, dan zal er beslist uit een ander vaatje moeten worden getapt dan deze middag het geval was. Zaterdagavond 7 april kan men de trouwe aanhang al laten zien of dit mogelijk is. Die avond wordt er tegen Pekelder Boys gespeeld, een ploeg uit de onderste regionen in 4C. Om 19.00 uur wordt er dan afgetrapt op sportpark De Barlage in Vlagtwedde.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – Rik te Velde (65e min. Jeremy Hekman) – René Peereboom (46e min. Thom Postma) – Elroy v.d. West – Harmen Huls – Kevin v.d. Laan – Frank Riks (C) – Merijn te Velde – Martin Boer – René v.d. Laan (75e min. Joan Solano)

Amusementswaarde:   6                Toeschouwers: 130

En het #speelschema van het #WesterwoldsKampioenschap2018 is bekend. Voor onze vv staat de 1e (uit)wedstrijd geplan… https://t.co/jDkrB2INFz
Afgelopen zaterdag stond er op ons sportpark een heuse #internationalewedstrijd op het programma. Een wedstrijd t… https://t.co/fDd0l5vuyw