Westerwolde pakt koppositie na overwinning op Heiligerlee

Gedurende de twee afgelopen voetbalmaanden had Westerwolde al een paar keer de mogelijkheid de koppositie in de vierde klasse C over te nemen van FVV uit Foxhol. Door eigen verlies tegen Bellingwolde en het gelijkspel van vorige week tegen Harkstede ging dat steeds mis, maar onder het mom van drie keer is scheepsrecht klom Westerwolde zondag wel naar de eerste plaats in de competitiestand. Natuurlijk had daar het niet spelen van de concurrentie ook mee te maken, maar door met name een sterke tweede helft won het Vlagtwedder team nu wel volkomen terecht van Heiligerlee: 4 – 1. We moeten ongeveer zeventien jaar teruggaan in de geschiedenis dat Westerwolde voor het laatst de ranglijst aanvoerde in de vierde klasse. Het overnemen van de koppositie is natuurlijk een mooie opsteker voor de mannen van trainer Loek Swarts en de leiders Berend Tonnis en Leo Teuben.

Aanvankelijk leek het er niet op dat Westerwolde deze middag de punten in eigen huis zou houden. Heiligerlee was in de eerste helft de bovenliggende partij en wist door fris combinatievoetbal vaak het doel van de tegenstander te bereiken. Het team van trainer Veldhuis kwam na twintig minuten dan ook op een verdiende voorsprong. Een vrije trap, toegekend door de prima leidende scheidsrechter Hansen uit Wagenborgen na een overtreding van Henri Boekelo, werd door keeper Hebers matig verwerkt, waarna Bas Snoek op simpele manier de 1 – 0 kon binnen schieten. Westerwolde drong daarna wel aan en met kunst- en vliegwerk voorkwamen de Kloosterholtjes de gelijkmaker. Toch gingen beide ploegen met een 1 – 1 stand de kleedkamer in. René v.d. Laan sneed in de 42e minuut op links langs zijn directe tegenstander en wist met de nodige precisie de weer tot aanvalsleider gepromoveerde Martin Boer te bereiken. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en zette met een goede schuiver de 1 – 1 op het scorebord.

Na de thee een beter Westerwolde. Met name door beter de vleugels te benutten en meer beweging vanaf het middenveld, ontstond er voldoende dreiging richting het doel van Heiligerlee. Het was dan ook Frank Riks die in de 55e minuut de 2 – 1 liet aantekenen. De goal werkte als bevrijding voor de mannen van aanvoerder Rudolf Riks en er volgden dan ook nog enige kleinere en grotere kansen voor Westerwolde. Toch moest het publiek nog geruime tijd wachten op het uitbouwen van de voorsprong. Het was rechterspits Merijn te Velde die op behendige manier uit een snelle aanval de bal over de doelman van Heiligerlee in het lege doel lepelde. Met de weerstand van Heiligerlee was het daarna gedaan. Het slotakkoord was voor de in de tweede helft ingevallen Jeremy Hekman die - zoals vaker - precies op de goede plaats stond om de bal op aangeven van Merijn te Velde achter de doelman van Heiligerlee te schieten. Deze 4 – 1 zege was een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding in de tweede helft en had zelfs nog iets groter kunnen uitvallen.

De rangschikking in deze vierde klasse C is mede door de wederom vele afgelaste wedstrijden natuurlijk een complete chaos. Het aantal gespeelde wedstrijden door de verschillende verenigingen ligt dusver uit elkaar dat er met goed fatsoen geen redelijke competitiestand valt op te maken. Zo kan bijvoorbeeld Sellingen met z’n negen gespeelde wedstrijden in theorie nog behoorlijk boven Westerwolde komen en ook FVV staat er wat dat betreft natuurlijk nog prima voor. Maar zoals al eerder gememoreerd, deze teams moeten de inhaalwedstrijden nog wel in winst weten om te zetten. Westerwolde mag volgende week in Stadskanaal proberen de koppositie met in ieder geval nog een week te verlengen. Dan moet er wel gewonnen worden van het plaatselijke SPW.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo (75e min. Thom Postma) – Rik te Velde – Rudolf Riks (C)  – Elroy v.d. West – Harmen Huls (80e min. Peter Beens) – Frank Riks – Kevin v.d. Laan– Merijn te Velde – Martin Boer – René v.d. Laan (46e min. Jeremy Hekman)

Amusementswaarde:   7                Toeschouwers: 100

Met dank aan Jaoaud, Jordan en Duncan een… https://t.co/nDplxSijWq
Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen kampioen @VVBellingwolde, speelt ons 1e elftal #nacompetitie. https://t.co/tebwWUYuvw