Westerwolde en Harkstede komen doelpuntrijk gelijkspel overeen

Op een prima bespeelbaar hoofdveld op sportpark Hamstede in Harkstede kwamen de plaatselijke elf en Westerwolde zondagmiddag tot een qua spelbeeld terechte, groot uitgevallen remise. Na negentig minuten voetbal stond er een 3 – 3 eindstand in het boekje van scheidsrechter Bakker uit Norg. Op de ranglijst klom Westerwolde door deze uitslag weer naar de tweede plaats, maar wist niet optimaal te profiteren van het eveneens in 3 – 3 geëindigde duel tussen koploper FVV en MOVV. Aanvankelijk leek het daarop wel, want binnen het kwartier stond de ploeg van trainer Loek Swarts al op een voorsprong van 2 – 0. Harkstede toonde echter veerkracht en trok uiteindelijk een voor hun doen goede uitslag over de streep.

Gedurende het eerste kwartier liet Westerwolde zien waarom het nog steeds in de top van de vierde klasse C bivakkeert. Goed aanvalsspel leidde tot doelpunten van zowel Merijn (5e minuut) als Rik te Velde (17e minuut). Zo stond Merijn te Velde aan het eind van een goed lopende aanval na aangeven van René v.d. Laan precies op de goede plaats om de bal binnen te schuiven. Oudere broer Rik wist na een knappe individuele actie de doelman van Harkstede te verschalken. Harkstede zat echter niet bij de pakken neer en zo wist Jelle Dikkema dan ook in de 26e minuut vanuit een standaardsituatie de bal over keeper Hebers van Westerwolde in de verre hoek te knikken. De verkregen aansluitingstreffer betekende tevens de ruststand.

Na de thee ontstond er een open wedstrijd met kansen en doelpunten aan beide kanten. Eerst wist Harkstede al in de 49e minuut via André Aalfs na weifelend optreden van de Westerwolder defensie de gelijkmaker binnen te schieten. Vanaf de daarna volgende aftrap werd Kevin v.d. Laan van Westerwolde met een lange bal op rechts gelanceerd, waarna een scherpe voorzet van de ijverige middenvelder volgde. In een uiterste krachtsinspanning probeerde verdediger Bert Landman van Harkstede deze voorzet onschadelijk te maken, maar verraste hiermee in dezelfde minuut de eigen keeper, waardoor de bal in het lege doel verdween: 2 – 3. Het slotakkoord wat doelpunten betreft was opnieuw voor René Aalfs. Waar de verdediging van Westerwolde onder aanvoering van Martin Boer er niet goed uitzag, wist hij in de 57e minuut vanuit opnieuw een standaardsituatie vrij eenvoudig de bal achter Henk Hebers te tikken. Beide ploegen gingen nog vol voor de overwinning, maar meer dan een hard schot van de ingevallen Bartel Geleijnse op de lat leverde de diverse aanvallen niet op. Na het laatste fluitsignaal van de vaak op grote afstand fluitende arbiter Bakker, stapten beide ploegen dan ook met een gelijkspel van het veld. De kaarten had de leidsman deze middag thuis kunnen laten. Voor Harkstede was de oogst een mooi punt in de strijd om de onderste plaatsen; voor Westerwolde een kleine deceptie daar de kop van de ranglijst niet kon worden overgenomen.

Lachende derde van deze speelronde is ongetwijfeld Bellingwolde. Zelf speelde het team niet en zag dus beide concurrenten om de titel twee punten verspelen. Al met al belooft het een spannende ontknoping van de competitie te worden, waarbij Westerwolde van de top drie de minst goede uitgangspositie heeft. Het team heeft al drie wedstrijden meer gespeeld dan FVV en twee wedstrijden meer dan Bellingwolde. Maar de concurrentie moet nog wel de achterstallige wedstrijden in punten weten om te zetten. Voor Westerwolde is er volgende week zondag op het eigen sportpark weer de mogelijkheid punten te sprokkelen. Om 14.00 begint dan de wedstrijd tegen Heiligerlee.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – Martin Boer – Rudolf Riks (C)  – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Rik te Velde (46e min. Mark Geukes) – Merijn te Velde – Jeremy Hekman (70e min. Bartel Geleijnse) – René v.d. Laan

Amusementswaarde:   6,5                     Toeschouwers: 75

Met dank aan Jaoaud, Jordan en Duncan een… https://t.co/nDplxSijWq
Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen kampioen @VVBellingwolde, speelt ons 1e elftal #nacompetitie. https://t.co/tebwWUYuvw