Westerwolde verliest derby van Bellingwolde

Met als inzet het behoud van aansluiting bij koploper FVV voor beide ploegen of het overnemen van de koppositie door Westerwolde in de vierde klasse C, speelden Westerwolde en Bellingwolde zondagmiddag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde een heuse winterderby. Het was dit weekend, mede door het beleid van de KNVB, de enige wedstrijd in deze klasse, waarin Bellingwolde dus met een duidelijke 4 – 1 overwinning aan het langste eind trok. Lang ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op, maar in de slotfase wisten de grensbewoners het ontstane veldoverwicht in goede doelpunten uit te drukken, waardoor Westerwolde de tweede plaats op de ranglijst verspeelde aan de tegenstander uit Bellingwolde. Al met al was het een terechte overwinning voor de equipe van trainer Harold Molanus.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen kansen om de score te openen. De grootste mogelijkheden hierbij waren voor Westerwolde, dat in de persoon van Bartel Geleijnse binnen het kwartier twee mogelijkheden had op voorsprong te komen. Goed verdedigend werk zorgde er voor dat dit niet gebeurde. In de 21e minuut was het dan wel raak voor Westerwolde. Uit een afgeslagen corner plaatste Frank Riks van een meter of veertien de bal precies in de bovenhoek van het doel van Bellingwolde. Een schot dat via de bovenkant van de lat over de achterlijn van Westerwolde ging, was het enige wapenfeit van Bellingwolde in het restant van deze eerste helft. Wel kreeg Jeffrey v.d. Veen van Bellingwolde nog een gele kaart na een pittige overtreding op Kevin v.d. Laan. Ook Westerwolde wist niet meer te scoren en ging derhalve met een 1 – 0 voorsprong naar de kleedkamer.

Na de thee een sterker Bellingwolde. Wel moest er een strafschop aan te pas  komen om de stand uiteindelijk gelijk te trekken. Kevin v.d. Laan tikte binnen de zestien meter een speler van Bellingwolde onderuit, waardoor scheidsrechter Dorgelo uit Emmen niets anders resteerde dan een strafschop te geven en v.d. Laan te trakteren op een gele kaart. Lesly Korte schoot de elf meter beheerst binnen. Een ingestudeerde vrij trap zorgde er daarna voor dat Bellingwolde op voorsprong kwam. Voor Martin Ras was het een koud kunstje het beslissende tikje te geven om de bal achter doelman Hebers te laten verdwijnen. Vriend en vijand waren het er over eens dat Westerwolde daarna bij deze 2 – 1 achterstand een strafschop werd onthouden. Thom Postma werd binnen de beruchte lijnen naar beneden gehaald, maar de verder prima leidende arbiter wuifde deze overtreding weg. Toen Bellingwolde in de 75e minuut de 3 – 1 liet aantekenen via Sven Oost was de wedstrijd gespeeld. Neemt niet weg dat Jeffrey v.d. Veen in de 83e minuut uit een moeilijke hoek nog de uiteindelijke 4 – 1 achter keeper Hebers joeg. En met deze uitslag passeerde Bellingwolde het Vlagtwedder team op de ranglijst en heeft het koploper FVV nog enigszins in het vizier.

Door deze nederlaag zakte Westerwolde dus naar de derde plaats op de ranglijst. Echter, door het grote verschil in aantal gespeelde wedstrijden in deze competitie, is de stand behoorlijk uit z’n verband getrokken. Zo kan de tegenstander van volgende week zondag (Sellingen) door z’n geringe aantal gespeelde wedstrijden, theoretisch nog over Westerwolde heen gaan. Maar dan moeten wel alle inhaalwedstrijden door dat team gewonnen worden. Blijft een feit dat Westerwolde met haar 24 punten uit 12 wedstrijden de eerste helft van de competitie op een goede manier heeft volbracht.

Opstelling Westerwolde:Henk Hebers – Henri Boekelo – Martin Boer – Rudolf Riks (C)  – Elroy v.d. West – Harmen Huls – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – René v.d. Laan (80e min. Peter Beens) – Jeremy Hekman (65e min. Ferdy Kuiper) – Bartel Geleijnse (60e min. Thom Postma)

Amusementswaarde:   7                       Toeschouwers: 125

Met dank aan Jaoaud, Jordan en Duncan een… https://t.co/nDplxSijWq
Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen kampioen @VVBellingwolde, speelt ons 1e elftal #nacompetitie. https://t.co/tebwWUYuvw