Rust in de TentAls je langs de lijn staat, en de KNVB van een afstandje hebt gevolgd, vind je misschien dat de bond dit jaar een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Per slot van rekening ontstond er een hoop gedoe rond de voetbalpiramide, rommelde het binnen de top van het betaalde voetbal en wist het Nederlands Elftal zich niet te plaatsen voor het WK in Rusland.

Toch kan ik geen andere conclusie trekken,dan dat 2017 een goed jaar was voor het amateurvoetbal. Met aan het begin van het seizoen één van de grootste wijzigingen sinds de jaren ’70: de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Het spel gaat daardoor sneller, ieder spelertje komt (veel) meer aan de bal en op het moment dat het even niet loopt, lossen de voetballertjes het zoveel mogelijk onderling op. Na de aanvankelijke storm van kritiek, beginnen zelfs de meest verstokte tegenstanders plezier te krijgen in de veranderingen.

Stil kan ik ook nog steeds worden van de OranjeLeeuwinnen. Met hun prestatie hebben zij het vrouwenvoetbal permanent op de kaart gezet en de voetbalsport laten vonken en knetteren van ambitie. Dat merken we aan de stijf uitverkochte stadions en de stormloop van meiden op voetbalverenigingen in het land. Bepalende factor voor deze populariteit is de wijze waarop ze hun fans benaderen: Open, relaxt en toegankelijk. Nog steeds zie ik het beeld van het meisje voor mij, dat een ‘Eat & Greet’ had gewonnen met Vivianne Miedema, haar voetbalheldin. Goud waard!

2017 kan wat mij betreft een nog prominenter plekje in de prijzenkast krijgen, als ik bij elkaar optel hoeveel clubs we dit jaar hebben mogen helpen om kleine en grote uitdagingen aan te gaan. Van wervingscampagnes voor nieuwe vrijwilligers, tot weten waar je met de vereniging naar toe wilt. Van spelregelavonden, tot initiatieven voor eenzame ouderen. De KNVB slaagt er steeds beter in om daar te zijn waar het voetbal ondersteuning verdient. Zelfs in figuurlijke zin. Neem onder meer de succesvolle introductie van de Wedstrijdzaken-app, waarmee de plastic spelerspassen (en de wedstrijdformulieren) zijn vervangen door digitale versies. Daarnaast lanceerden we het online trainersplatform Rinus (een plek waar trainers makkelijk hun oefenmateriaal vandaan kunnen halen) en VoetbalTV (videopalen met voetbalregistratiesystemen).

Maar misschien nog wel de belangrijkste verdienste van dit jaar is dat we rust in de tent hebben gekregen en grote stappen wisten te zetten in de verwezenlijking van onze ambitie: Groeien naar een moderne bond voor iedereen die van voetbal houdt. Ongeacht wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt.

Voetbal is wat ons verbindt.

Geniet van de feestdagen en een mooi nieuwjaar!
 
 

@VVWesterwolde op Twitter

vv Westerwolde
En het #speelschema van het #WesterwoldsKampioenschap2018 is bekend. Voor onze vv staat de 1e (uit)wedstrijd geplan… https://t.co/jDkrB2INFz
vv Westerwolde
Afgelopen zaterdag stond er op ons sportpark een heuse #internationalewedstrijd op het programma. Een wedstrijd t… https://t.co/fDd0l5vuyw
vv Westerwolde
Aan alle bezoekers van ons sportpark! Als vereniging hebben we er nooit geen problemen mee gehad en van gemaakt da… https://t.co/TKMx7wKhZT
vv Westerwolde
Met dank aan Jaoaud, Jordan en Duncan een… https://t.co/nDplxSijWq
Follow vv Westerwolde on Twitter

Sponsoren