Westerwolde wint op eenvoudige wijze van Alteveer

In een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd werd, won Westerwolde zondagmiddag op eenvoudige wijze van streekgenoot Alteveer. Debet hieraan waren twee rode kaarten voor spelers van Alteveer, waardoor het team van waarnemend trainer Eefting in een ongelijke strijd met het gretige Westerwolde belandde. En dat er dan ook nog direct na de eerste rode kaart een tegendoelpunt moest worden geïncasseerd, was de mokerslag die het team de rest van de wedstrijd niet meer te boven kwam. Westerwolde buitte de numerieke meerderheid op een voortreffelijke manier uit. Een op zich terechte 4 – 0 overwinning was dan ook de gevierde uitslag van deze derby.

Het eerste half uur van de wedstrijd stond bol van provocaties en harde overtredingen over en weer. Scheidsrechter Rozema uit Loppersum moest alle zeilen bijzetten om het duel in goede banen te leiden. Nadat Westerwolde een aantal fraaie kansen via onder andere Frank Riks en Elroy v.d. West had de score te openen, ontstond er voorafgaand aan het nemen van een vrije trap enig tumult in het strafschopgebied van Alteveer. Laatste man René Meems ging hierbij theatraal onderuit, waarna hij opstond en een trappende beweging maakte richting een speler van Westerwolde. De arbiter van dienst zag dit en stuurde Meems in de 25e minuut uit het veld. Uit de daarna nog te nemen vrije trap kopte Frank Riks de bal achter de vertwijfeld grabbelende doelman van Alteveer: 0 – 1. In de 30e minuut was er het mooiste voetbalmoment uit deze wedstrijd. Na een combinatie uit het boekje stuurde spits Jeremy Hekman middenvelder Frank Riks de diepte in en oog in oog met de doelman van Alteveer was de altijd zwoegende Riks op een prima manier trefzeker. Bij deze 2 – 0 achterstand kwam Alteveer met negen man te staan. Speler Klooster van Alteveer maakte op het middenveld een onbesuisde overtreding en kreeg terecht de gele kaart. Bij het weglopen maakte de speler waarschijnlijk nog een minder vleiende opmerking, waarna ook hem middels twee keer geel de rode kaart werd getoond. Er ontstond steeds meer ruimte voor Westerwolde en door het spel vaak op prima manier breed te houden ontstonden er nog kansen te score uit te bouwen. Soms heb je daar ook enig geluk bij nodig. Een waarschijnlijk als voorzet bedoelde bal van Merijn te Velde viel pardoes over de goalie van Altveer in de verre hoek binnen. Ruststand derhalve 3 – 0 in het voordeel van Westerwolde.

Na de rust was het Alteveer dat probeerde uit alle macht nog iets aan de opgelopen achterstand te doen. In de 62e minuut kregen de geelzwarten een strafschop toebedeeld, welke door keeper Henk Hebers keurig, zij het met enig geluk, kon worden gepareerd. Uit de directe tegenaanval was het spits Jeremy Hekman die in tweede instantie de keeper van Altveer met een prachtig schot in de verre hoek het nakijken gaf. Alteveer wilde wel, maar was onmachtig bij het afronden. Westerwolde counterde, maar liep vaak in de buitenspelval van Altveer. Veel viel er dan ook niet meer te beleven, waardoor het Vlagtwedder team na een eenvoudige, maar naar tevredenheid stemmende 4 – 0 overwinning aan de thuisreis  kon beginnen.

Met twintig punten uit negen wedstrijden heeft de brigade van trainer Loek Swarts een behoorlijk betere start dan in het seizoen 2016 / 2017. Toen bungelde Westerwolde rond Sinterklaas bijna aan de staart van de competitie. Komende zondag kan het team in eigen huis proberen de huidige keurige competitiestart een vervolg te geven. Op bezoek komt dan Bellingwolde, dat evens op twintig punten staat, maar een iets beter doelsaldo heeft. Gegevens die waarschijnlijk borg kunnen staan voor een heuse topper met als inzet de tweede plaats in de vierde klasse C.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – René Peereboom – Rik te Velde (65e min. Martin Boer) – Elroy v.d. West – Harmen Huls – Frank Riks – Rudolf Riks (C) – Merijn te Velde (46e min. Mark Geukes )– Jeremy Hekman – René v.d. Laan (80e min. Roy de Jongh)

Amusementswaarde:   7                            Toeschouwers: 100