Westerwolde boekt verdiende overwinning op Harkstede

Op een uiteraard prima bespeelbare kunstgrasmat van sportpark De Barlage in Vlagtwedde behaalde Westerwolde zondagmiddag een nipte, maar zeer zeker verdiende overwinning op Harkstede. Dankzij twee goede doelpunten in de tweede helft wist het Vlagtwedder team een 1 – 0 achterstand bij de rust om te zetten in een 2 – 1 zege. Gelet op het spelbeeld over de gehele wedstrijd viel hier niets op af te dingen. Dat het maar bij één doelpunt verschil bleef was te danken aan het onzorgvuldig omgaan met de vele kansen door de voorwaartsen van Westerwolde en het prima keeperswerk van de goalie van Harkstede.

Aanvankelijk trok Westerwolde ook in deze wedstrijd het initiatief naar zich toe. Met de voor dit team kenmerkende lange bal werd keer op keer getracht de aanvallers te bereiken. En mede door hun snelheid, waarbij die van de jonge René v.d. Laan vooral opviel, lukte dit ook nog vaak op redelijk goede manier. Helaas ontbrak het hierbij aan een zorgvuldige afronding. Een schot op de paal in de 7e minuut van Jeremy Hekman was wat dit betreft een van de spaarzame hoogtepunten. Ook Mark Geukes had namens Westerwolde nog een kleine kans de openingstreffer op het scorebord te zetten. Toch kwam Harkstede op voorsprong. In de 22e minuut, na een ingooi door Harkstede die eigenlijk voor Westerwolde was, stond de verdediging van de thuisploeg voor een groot gedeelte op het verkeerde been. Scheidsrechter Hansen, die deze wedstrijd naar behoren leidde, liet doorspelen en na een misverstand tussen keeper Henk Hebers, laatste man Rik te Velde en linkervleugelverdediger Elroy v.d. West was het voor Pim Visser namens Harkstede een kleine moeite de bal in het lege doel van Westerwolde te schuiven: 0 – 1. Hierna was het Harkstede wat de klok sloeg. Gelukkig voor Westerwolde was ook bij hen het vizier bij de afronding niet echt scherp afgesteld deze middag. Gescoord werd er dus niet meer en met een tussenstand van 1 – 0 in het voordeel van Harkstede togen beide ploegen naar de kleedkamers.

Na de rust een sterker en meer gedreven Westerwolde. Met Bartel Geleijnse voor Martin Boer kreeg de aanvalslinie van de thuisploeg een nieuwe impuls, hetgeen uitmondde in vele aanvallen richting het doel van Harkstede. In de 51e minuut kreeg Westerwolde een vrije trap. De bal werd door René v.d. Laan, die vanmiddag met tal van weergaloze acties even zijn geschorste broer deed vergeten, in het strafschopgebied gebracht. Na doorkoppen van de bal wist aanvoerder Rudolf Riks bij de tweede paal hoger te springen dan de doelman van Harkstede en de bal in de goal te koppen. Westerwolde stelde alles in het werk om de verkregen gelijke stand te veranderen in een voorsprong, maar het duurde nog een kwartier alvorens de mooiste actie van deze wedstrijd te zien was. Mark Geukes wist met een fantastische steekpass Jeremy Hekman te bereiken en vanaf ongeveer zestien meter knalde de spits de bal op een voor hem karakteristieke wijze achter de kansloze keeper van Harkstede: 2 – 1. Na deze treffer had Westerwolde nog legio kansen de verkregen voorsprong uit te bouwen, maar zoals al gezegd lukte dit niet. Wel viel uitblinker Mark Geukes nog een publiekswissel ten deel. En omdat ook Harkstede niet meer wist te scoren, bleven ook deze middag de punten op De Barlage.

Hoewel de wedstrijd een erg sportief karakter had waarin geen kaarten vielen, was het jammer te moeten constateren dat invaller Bartel Geleijnse na een harde overtreding met een naar zich liet aanzien vervelende knieblessure het veld moest verlaten. Met veertien punten uit zeven wedstrijden presteert de formatie van trainer Loek Swart dit seizoen tot dusver op prima wijze. Nu afwachten of het team over veertien dagen in staat is om concurrent Sellingen in Sellingen het net zo lastig te maken als de tegenstanders in de voorbije wedstrijden.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – René Peereboom – Rik te Velde – Elroy v.d. West – Mark Geukes (85e min. Thom Postma)– Frank Riks – Rudolf Riks (C) – Martin Boer (46e min. Bartel Geleijnse - 72e min. Harmen Huls) – Jeremy Hekman – René v.d. Laan

Amusementswaarde:   7,5                              Toeschouwers: 90