Westerwolde neemt punt mee uit Heiligerlee

In een meer spannende dan goede “Slag bij Heiligerlee” kwamen de teams van Heiligerlee en Westerwolde zondagmiddag een 1 – 1 gelijkspel overeen. Op het goed bespeelbare hoofdveld van sportpark “De Hoogte” in Heiligerlee voltrok zich een wedstrijd die qua spelniveau niet van het allerhoogste kaliber was, maar waarin door twee gelijkwaardige ploegen op het scherpst van de snede gestreden werd om de punten. Dat beide elftallen uiteindelijk als tiental van het veld stapten was dan ook niet zo verwonderlijk. Scheidsrechter Haas uit Groningen had dan ook geen gemakkelijke middag, maar droeg wel bij aan het feit dat beide ploegen na ruim negentig minuten voetbal in goede harmonie van het veld stapten.

In het eerste bedrijf was Westerwolde de betere ploeg. Ook nu weer zaaiden snelle, gevaarlijke counters voor veel paniek in de Heiligerlee-verdediging, waarbij soms behoorlijk aan de noodrem moest worden getrokken. Verdediger Gerard Buwalda van Heiligerlee ontsnapte hierbij aan een directe rode kaart door René v.d. Laan op de rand van het strafschopgebied ongeoorloofd hard onderuit te halen. De bij vlagen ongrijpbare vleugelspitsen v.d. Laan en Merijn te Velde creëerden hierbij een aantal kansen en corners. Uit een van deze corners werd in de 16e minuut een afgeslagen bal door spits Jeremy Hekman vanaf een meter of twintig loeihard achter de tevergeefs grabbelende doelman van Heiligerlee geschoten: 0 – 1. Daarna golfde het spel op en neer, maar echt grote kansen waren er voor beide ploegen niet meer. Wel trakteerde scheidsrechter Haas zowel Buwalda van Heiligerlee als Kevin v.d. Laan van Westerwolde (wegens commentaar op de leiding) nog op een gele kaart. Voor beide spelers zou dit nog nadere consequenties hebben voor de rest van de wedstrijd.

Na de thee een sterker en beter spelend Heiligerlee. Met de wind nu enigszins in de rug rolde aanval na aanval richting het doel van keeper Henk Hebers van Westerwolde. Toch moest er opnieuw een communicatiefout van de verdediging van Westerwolde aan te pas komen om Heiligerlee de gelijkmaker te laten aantekenen. Vanuit een doeltrap speelde Hebers centrale verdediger René Peereboom aan, die hier zo te zien niet op gerekend had of even dacht alleen in het veld te staan. Aanvaller Gert Reininga ontfutselde hem op eenvoudige manier de bal en kon daarna ongehinderd de bal in het doel schuiven: 1 – 1. Daarna een korte fase met enig tumult. Gerard Buwalda werd na een overtreding vanwege z’n tweede gele kaart door de arbiter uit het veld gestuurd. Lang kon Westerwolde niet van de man-meersituatie genieten, want in de 62e minuut liep ook Kevin v.d. Laan tegen zijn tweede gele kaart aan. Met tien tegen tien voltrok zich een spannende slotfase, maar ook een nu sterker Heiligerlee wist niet meer te scoren. En omdat de doelman van Heiligerlee een goed schot van Jeremy Hekman uit zijn doel wist te tikken, eindigden beide ploegen met een tot tevredenheid stemmende remise.

Met nu elf punten uit zes wedstrijden vindt het team van trainer Loek Swarts en de leiders Berend Tonnis en Leo Teuben zichzelf terug op een keurige vierde plaats in de competitie. Westerwolde heeft intussen wel een achterstand van zeven punten op het Foxholster FVV, dat ook na de zesde speelronde nog steeds ongeslagen is. Volgende week speelt Westerwolde thuis tegen debutant Harkstede, dat twee verliespunten meer heeft dan het Vlagtwedder team. Hopelijk hebben de spelers van de thuisploeg hun schoeisel dan weer goed aangepast aan het spelen op kunstgras ……. Ondanks het goed bespeelbare veld in Heiligerlee was het voor sommige spelers immers van tijd tot tijd een behoorlijke glijpartij deze middag.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – René Peereboom – Rik te Velde (65e min. Martin Boer) – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks –  Rudolf Riks (C) – Merijn te Velde (85e Mark Geukes) – Jeremy Hekman – René v.d. Laan (72e min. Thom Postma)

Amusementswaarde:   6,5                                  Toeschouwers: 130