Westerwolde en Pekelder Boys komen remise overeen

In een niet bijster goede, maar wel spannende wedstrijd kwamen Pekelder Boys en Westerwolde zondagmiddag op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela een gelijkspel overeen: 2 – 2. Voor Westerwolde was dit een redelijk herstel na de dramatische uitwedstrijd tegen Pekelder Boys in het seizoen 2016 / 2017. Toen werd er onder minder fraaie omstandigheden uiteindelijk met 6 – 3 verloren. Wel moet worden gezegd dat Westerwolde vandaag hard voor het ene punt heeft moeten knokken. Dat deed men dan ook naar behoren en tot twee maal toe werd een opgelopen achterstand teniet gedaan, waardoor het eerste punt in deze competitie een feit was.

In de eerste helft waren de Boys uit Boven Pekela de bovenliggende partij. Keer op keer sneed men door de defensie van Westerwolde en het was maar goed dat keeper Henk Hebers een paar keer op prima manier redding bracht. Kansloos was hij bij een inzet van Wim Becker. Vanuit een corner kon hij volledig ongedekt op eenvoudige wijze de bal binnen tikken. Westerwolde stelde hier niet veel tegenover. De voorwaartsen van Westerwolde werden door de hechte verdediging van Pekelder Boys keurig verdedigd en voor de jonge goalie van Pekelder Boys waren er dan ook geen noemenswaardige problemen. Na ruim 45 minuten voetbal floot arbiter v.d. Wal uit Veendam dan ook met een 1 – 0 voorsprong voor Pekelder Boys voor de rust.

Na de rust waren de rollen enigszins omgedraaid. Met man en macht probeerde Westerwolde de gelijkmaker te forceren, maar het duurde tot de 75e minuut eer dat lukte. Invaller Jeremy Hekman speelde zich in de linkerhoek van het strafschopgebied op behendige manier vrij en met een zuiver schot in de korte hoek liet hij de doelman van Pekelder Boys kansloos. In de 80e minuut kreeg Pekelder Boys een gemakkelijk gegeven strafschop. Rik te Velde wist de bal bij de rechtercornervlag niet goed uit te verdedigen en beging daarna een kleine overtreding (!?), net binnen het strafschopgebied. Willem Lammerts van Pekelder Boys wist wel raad met dit cadeautje en liet keeper Hebers kansloos. De mannen van trainer Brugge konden echter maar kort genieten van de verkregen voorsprong, want binnen een minuut wist eveneens invaller Martin Boer namens Westerwolde vanuit een klutssituatie de gelijkmaker te produceren. “Gouden wissels” van de hand van coach Loek Swarts derhalve. De laatste tien minuten van deze wedstrijd waren begrijpelijkerwijs voor spelers, begeleiding en publiek spannende minuten. Het bleef uiteindelijk bij de 2 – 2 en gebroederlijk verlieten beide teams na het laatste fluitsignaal dan ook het veld.

De verkregen remise was deze middag een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding tussen beide ploegen. Hoewel er in blessuretijd nog wel een winnaar naar voren had kunnen komen, was men zowel binnen het kamp van Pekelder Boys als binnen de gelederen van Westerwolde, tevreden met de uitslag. Binnen Westerwolde kan men echter niet tevreden zijn met de wijze waarop regelmatig domme gele kaarten worden gepakt. In de loop van de competitie kunnen deze kaarten een dusdanige uitwerking  hebben binnen de gehele vereniging, dat het competitieverloop daardoor voor zowel het standaardteam als de overige elftallen, behoorlijk beïnvloed kan worden.

Opstelling Westerwolde:Henk Hebers – Rudolf Riks – René Peereboom – Rik te Velde – Elroy v.d. West– Mark Geukes (60e min. Martin Boer)– Frank Riks –  Henri Boekelo – René v.d. Laan (70e min. Jeremy Hekman) – Roy de Jongh (82e min. Sander Bont) – Kevin v.d. Laan

Amusementswaarde:   7                                           Toeschouwers: 120

Voor #vanavond zijn alle #trainingen #afgelast! @ Sportpark De Barlage, VLAGTWEDDE https://t.co/nlv3xG1JJe
De #KNVB heeft voor morgen de #wedstrijden in de B-categorie #afgelast. @ Sportpark De Barlage,… https://t.co/8E2GTjltIg