Westerwolde wint laatste bekerwedstrijd met 4 – 1 van JVV

In een niet al te beste wedstrijd boekte Westerwolde zondagmiddag een mooie 4 – 1 overwinning op vijfdeklasser JVV uit Jipsingboertange. Was het in de eerste helft nog een gelijkopgaande strijd, in de tweede helft was Westerwolde de bovenliggende partij en werd de 1 – 0 achterstand bij rust dan ook keurig omgebogen in een 1 – 4 eindstand. Trouwens, alle doelpunten in deze bekerwedstrijd werden gemaakt door Westerwolde-spelers. De goal van JVV kwam ongelukkigerwijs van de voet van een verdediger van Westerwolde.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hannink nam JVV het heft in handen en werd dan ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van keeper Hebers van Westerwolde. Zo ook in de 35e minuut. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd door Hebers verkeerd beoordeeld, waardoor de bal pardoes voor de voeten van linkerverdediger Elroy v.d. West viel. Zichtbaar geschrokken kon deze de bal niet controleren en zag de bal vanaf zijn voet in het eigen doel verdwijnen. Westerwolde had ook enige kleine kansen, maar voorlopig was doelman Martin Rozeveld van JVV een sta in de weg voor de voorwaartsen van de mannen uit Vlagtwedde.

In de tweede helft was Westerwolde de betere ploeg en al na vijf minuten wist Roy de Jongh vanuit een ingooi de gelijkmaker te produceren. Enige minuten later was het al weer raak. Uit een aanval uit het boekje over rechts wist dezelfde Roy de Jongh de keurig teruggetrokken voorzet van Merijn te Velde op uitstekende manier af te ronden: 1 – 2. Na een overtreding op Mark Geukes, waarvoor om onbegrijpelijke reden geen geel werd gegeven, joeg Bartel Geleijnse op de voor hem karakteristieke manier de bal door de muur in het doel. Doelman Rozeveld stond erbij en keek er naar. Het slotakkoord was voor de deze middag soms ongrijpbare Merijn te Velde. Binnen de zestienmeter speelde hij zich beheerst vrij en schoot de bal tegendraads in de lange hoek. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1 – 4 voor Westerwolde dat hierdoor met zes punten uit drie wedstrijden op een keurige tweede plaats in de bekerpoule eindigde.

Grote vraag na afloop van deze verder sportieve wedstrijd was, of Westerwolde klaar is voor de competitie. Gelet op de resultaten gedurende de oefencampagne en de bekerwedstrijden zou je geneigd zijn te zeggen dat dit het geval is. Mochten ook de gebroeders Riks en Rik te Velde volgende week weer inzetbaar zijn, dan wordt het voor oefenmeester Loek Swarts best een lastige keus tot de sterkste elf te komen. Een aantal jeugdspelers heeft de afgelopen wedstrijden met beide handen aangegrepen zich te manifesteren. En omdat dat op behoorlijke wijze gelukt is, is er een mooie, brede selectie ontstaan. En dat is een leuke constatering met het oog op de toekomst.

De eerste competitiewedstrijd wordt zondag 24 september gespeeld op sportpark De Barlage in Vlagtwedde tegen FVV uit Foxhol en staat onder leiding van scheidsrechter H.J. Teuben.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Henry Boekelo – Arnold Santing (55e minuut René v.d. Laan) – Elroy v.d. West – Mark Geukes – Kevin v.d. Laan (80e minuut Henk Jan Wubs) – Martin Boer – Merijn te Velde – Roy de Jongh – Jeremy Hekman (30e minuut Bartel Geleijnse)

Amusementswaarde:   6                                                  Toeschouwers: 60