Westerwolde lijdt nipte nederlaag tegen ASVB

Op verzoek van ASVB werd de voor zondag 10 september geplande bekerwedstrijd Westerwolde – ASVB een dag naar voren geschoven. Vandaar dat de teams uit Vlagtwedde en Blijham na een erg regenachtige zaterdag elkaar onder betere omstandigheden ‘s avonds troffen op het kunstgrasveld van sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Het werd een leuke en sportieve derby, waarbij derdeklasser ASVB uiteindelijk aan het langste eind trok. Het veldoverwicht – over de gehele wedstrijd gezien – van de mannen van trainer Richard Nuus leidde dan ook tot een nipte overwinning die halverwege de tweede helft tot stand kwam. Gelet op de geboden tegenstand tankte Westerwolde deze avond echter voldoende vertrouwen om de laatste bekerwedstrijd tegen JVV en de daarna te beginnen competitie met het nodige optimisme tegemoet te kunnen zien.

De eerste helft was er een van niet en wel gegeven strafschoppen door arbiter de Vries uit Veendam. Na tien minuten spelen werd aanvalsleider Roy de Jongh binnen de befaamde zestienmeter onderuitgehaald door keeper Heikens van ASVB. Vriend en vijand waren het er over eens dat de bal op de stip had gemoeten, maar de Vries besloot van niet. ASVB probeerde daarna met enkele afstandsschoten succesvol te zijn, maar de juiste richting ontbrak hierbij telkenmale. In de 43e minuut ging opnieuw de keeper van ASVB in de fout. Na een lichtere overtreding mocht er nu wel vanaf elf meter worden aangelegd. Kevin v.d. Laan wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal beheerst binnen. Lang wist alles wat Westerwolde een warm hart toedraagt niet van de voorsprong te genieten, want een minuut later kreeg ook ASVB een strafschop toegewezen. De jeugdige Mark Geukes haalde een aanvaller van ASVB neer en ook nu wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip. Erwin Aukes voltrok namens ASVB het vonnis. Met een terechte 1 – 1 ruststand gingen beide ploegen naar de thee.

In de tweede helft een sterker ASVB en het was dan ook een kwestie van tijd eer de bezoekers op voorsprong zouden komen. Thom van der Veen wist na ongeveer 65 minuten spelen vanaf de linkerkant keeper Henk Hebers te passeren. Hoewel Hebers de bal nog raakte, verdween de bal wel in het lege doel: 1 – 2. Hierna kreeg ASVB nog tal van kleinere kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Westerwolde daarentegen had nog twee grote kansen om de stand gelijk te trekken. Eerst kopte Frank Riks vanuit een corner de bal op de lat en kort daarna werd Merijn te Velde op uitstekende wijze de diepte ingestuurd. De snel uit zijn doel gekomen keeper Heikens wist de rechteraanvaller echter van scoren af te houden. Laatste grote wapenfeit was het op een pittige manier onderuit halen van Martin Boer, juist buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd door Kevin v.d. Laan in de handen van keeper Heikens van ASVB geschoten. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde en was het ASVB dat met een kleine overwinning als gelukkige winnaar uit de strijd kwam. Door deze overwinning zetten de “witte muizen” en belangrijke stap richting de tweede ronde van de KNVB-beker.

Westerwolde kan nu de bekerwedstrijd van zondag 17 september tegen JVV dan ook als een goede oefenwedstrijd met het oog op de eerste competitiewedstrijd tegen FVV beschouwen. De wedstrijd van volgende week zondag wordt gespeeld in Jipsingboertange en begint om 14.00 uur. Ook de eerste competitiewedstrijd van 24 september begint om 14.00 uur en vindt plaats op sportpark De Barlage in Vlagtwedde.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Mark Geukes (46e min. Henk Jan Wubs / 80e min. Ferdy Kuiper) – Rik te Velde (46e min. Arnold Santing) – René Peereboom – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Merijn te Velde – Roy de Jongh – Martin Boer

Amusementswaarde:   6,5                                                   Toeschouwers: 100

Voor #vanavond zijn alle #trainingen #afgelast! @ Sportpark De Barlage, VLAGTWEDDE https://t.co/nlv3xG1JJe
De #KNVB heeft voor morgen de #wedstrijden in de B-categorie #afgelast. @ Sportpark De Barlage,… https://t.co/8E2GTjltIg