Westerwolde behaalt ruime overwinning op Drieborg

Omdat het hoofdveld van het sportpark Lubbert Bruins in Drieborg deze zomer is voorzien van een nieuwe grasmat, moest de bekerwedstrijd Drieborg – Westerwolde op het kleine bijveld van de plaatselijke trots worden gespeeld. Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd, waarbij Westerwolde met klinkende cijfers aan het langste eind trok. Niet dat Drieborg er niet aan te pas kwam, maar het aantal kansen van de thuisploeg was op één hand te tellen. Het aantal kansen voor Westerwolde, waarvan er uiteindelijk zes werden omgezet in een doelpunt, was daarentegen behoorlijk groter en derhalve stond er na negentig minuten voetballen dan ook een 1 – 6 uitslag in het boekje van de bij vlagen enigszins lankmoedig fluitende scheidsrechter.

Vanaf het begin was Westerwolde de bovenliggende partij en door fraaie doelpunten van achtereenvolgens Jeremy Hekman (individuele actie), Roy de Jongh (spitsengoal na een assist van Merijn te Velde) en Frank Riks (kopbal binnenkant paal) kon Westerwolde met een 3 – 0 voorsprong aan de lange wandeling richting kleedkamers beginnen. Drieborg was in het eerste bedrijf één keer gevaarlijk door de lat boven keeper Henk Hebers te raken.

In de tweede helft keerde aanvoerder Rik te Velde niet terug; voor hem in de plaats kwam leeftijdsgenoot Arnold Santing na lange tijd zijn opwachting in het eerste elftal weer eens maken. Ook in de tweede vijfenveertig minuten wist Westerwolde nog drie keer te scoren. Eerst wist opnieuw Jeremy Hekman met een droge schuiver de keeper van Drieborg het nakijken te geven. Bij de vijfde treffer was er volledige medewerking van de defensie van Drieborg. Een verkeerde terugspeelbal ging richting het lege doel, waarna Roy de Jongh vlak voor de doellijn het beslissende tikje kon geven. Bij deze 5 – 0 voorsprong redde Bart Weeke de eer voor Drieborg. Niet sterk uitverdedigen stelde hem in staat Henk Hebers te passeren. Het slotakkoord was voor Westerwolde. Uit een prima corner van Kevin v.d. Laan knikte invaller Rudolf Riks op beheerste wijze raak. In dit verder sportieve duel werden verder geen gele en of rode kaarten gegeven en waren er geen noemenswaardige blessures te constateren.

Komende zaterdag 9 september speelt Westerwolde op sportpark De Barlage de tweede bekerwedstrijd in haar poule. Tegenstander is dan ASVB uit Blijham dat vandaag met 9 – 0 afrekende met het vierde team uit deze poule, het Jipsingboertanger JVV. Zonder andere ploegen tekort te doen, kan worden gesteld dat dit meteen de “topper” in poule 10 van groep 3 is. Des te groter de reden komende zaterdag hopelijk van een mooi wedstrijd in Vlagtwedde te genieten.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henry Boekelo – Rik te Velde (46e min. Arnold Santing) – René Peereboom – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Martin Boer – Merijn te Velde (75e min. Mark Geukes) – Roy de Jongh (60e min. Rudolf Riks) – Jeremy Hekman

Amusementswaarde:   6                                                    Toeschouwers: 40