BELLINGWOLDE EERSTE KAMPIOEN VOETBALLEN VAN WESTERWOLDE

In een spannende, enigszins felle, maar zeer zeker ook aantrekkelijke wedstrijd werd het eerste team van Bellingwolde afgelopen zaterdagavond 24 juni op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de eerste voetbalkampioen van de toekomstige gemeente Westerwolde. Na een 1 – 0 ruststand in het voordeel van het Bellingwolder team, scoorden de deze avond in het blauw gestoken grensbewoners in het tweede bedrijf nog een keer en boekten daarmee voor de neutrale toeschouwer een misschien niet direct verwachte, maar wel fraaie overwinning op FC Ter Apel ’96. Deze finalewedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld van de v.v. Westerwolde en stond onder leiding van het arbitrale trio Tony Walters (scheidsrechter), Jan Hendrik Hadders en Sander Grupstra (assistent-scheidsrechters). Op het naastgelegen veld wist de organiserende vereniging Westerwolde op datzelfde moment in de strijd om de derde en vierde plaats een zege (3 – 1) te behalen op JVV en werd daarmee dus derde in de strijd om het Westerwolds kampioenschap voetballen. Deze wedstrijd stond onder leiding van arbiter Reints. Vijfde werd ASVB, dat een maatje te groot was voor Wedde; het werd een afgetekende 6 – 0 overwinning voor de mannen uit Blijham (scheidsrechter Hadders). De twee laatste plaatsen werden ingenomen door Bellingwolde 2 en Veelerveen. Hun onderlinge duel onder leiding van de jonge scheidsrechter Grupstra eindigde in  een 4 – 2 overwinning voor Bellingwolde 2 en dit team werd daarmee dan ook zevende in de eindstand.

De uitslagen op een rijtje:

18.00 uur        7e / 8e plaats               Veelerveen – Bellingwolde 2                        2 – 4

18.00 uur        5e / 6e plaats               ASVB – Wedde                                          6 – 0

20.00 uur        3e / 4e plaats               Westerwolde – JVV                                    3 – 1

20.00 uur        1e / 2e plaats               Bellingwolde 1 – FC Ter Apel ’96                   2 – 0

De eindstand in een ranglijst kan dan ook als volgt worden opgemaakt:

1. Bellingwolde 1
  2. FC Ter Apel ‘96
  3. Westerwolde
  4. JVV
  5. ASVB
  6. Wedde
  7. Bellingwolde 2
  8. Veelerveen

Direct na afloop van de finale werden de prijzen uitgereikt door mevr. Snijder, burgemeester van de gemeente Bellingwedde. Op een speciaal daarvoor ingericht podium overhandigde zij iedere aanvoerder de beker en kregen de spelers van Bellingwolde ook een medaille omgehangen. Als laatste gaf zij de wisselbeker aan de captain van Bellingwolde en kon het feest in volle hevigheid losbarsten.

De toernooicommissie van de voetbalvereniging Westerwolde kijkt terug op een geslaagd eerste Westerwolds voetbalkampioenschap. Mede door een financiële bijdrage van zowel de gemeente Vlagtwedde als Bellingwedde en de vele sponsoren die prachtige prijzen beschikbaar stelden voor de veldverloting en het Rad van Fortuin, konden ook de kosten van een dergelijk te organiseren toernooi op een goede manier gedekt worden.

Rest nog te stellen dat de leiding van de diverse wedstrijden in goede handen was van het een vijftal scheidsrechters van de COVS Oldambt en Veenkoloniën. De algemene conclusie na afloop van de finaleavond was toch wel dat er voortgeborduurd kan worden op de formule zoals die in dit eerste regionale kampioenschap werd gehanteerd. In een evaluatie na de zomerstop zal moeten blijken hoe een en ander ook in de toekomst gerealiseerd kan worden.

Durf jij de uitdaging aan? https://t.co/kbKLCFmoz3
En de beker indeling is bekend! https://t.co/w1W4mDGSH4
RT @BartHuizing: Aftrap mogen verrichten bij het WK! Westerwolds Kampioenschap. https://t.co/erWf5mv5OT