Westerwolde sluit eerste seizoenshelft af met prima zege

In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft boekte Westerwolde zondagmiddag een prima 5 – 1 overwinning op BATO. De nummer vijf van de huidige competitie uit Winschoten was niet opgewassen tegen het fel strijdende Westerwolde, dat in deze wedstrijd via haar sterke wapen – de counter – met name in de tweede helft op formidabele wijze kon toeslaan. En zo werd dus de eerste competitiehelft door het Vlagtwedder team op een goede manier afgesloten. Tegelijkertijd geeft dit de moed om na de winterstop op de vandaag ingeslagen weg verder te gaan.

Al na zeven minuten spelen kwam Westerwolde op een 1 – 0 voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal op uitstekende wijze ingekopt door de mee opgekomen centrale verdediger en aanvoerder Arjen Heidekamp. Voor BATO uiteraard het teken om daarna vol in de aanval te gaan, maar ondanks soms aardig combinatievoetbal wist men het de verdediging van Westerwolde niet echt lastig te maken. De voorwaartsen van Westerwolde daarentegen waren soms sneller en behendiger dan de fysiek sterke verdedigers van BATO. Zo schoot Jeremy Hekman op de paal en werd een mooie, rake kopbal van Harmen Huls afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam Westerwolde via een prima counter op een 2 – 0 voorsprong. Jeremy Hekman bediende Martin Smit op maat en met een fraaie boogbal deponeerde deze laatste de bal over de ver voor zijn doelstaande keeper van BATO in het lege doel. Kort hierna kon scheidsrechter Dijk uit Groningen, die het in deze speelhelft zo af en toe knap lastig had, fluiten voor de rust.

In de tweede helft een uiteraard sterk aandringend BATO. Menig aanval rolde op het doel van Westerwolde-keeper Alex Otto af, maar tot echt grote kansen leidde dit ook nu niet. Na ongeveer zestig minuten spelen bleef een lange bal vanuit de Westerwolde-verdediging net over de middellijn aan de rechterkant liggen. Kevin v.d. Laan geloofde als enige speler in deze diepe bal en sprintte met de bal richting het doel van BATO waar spits Martin Boer klaar stond de bal beheerst in het doel te schuiven: 0 – 3. Niet ingrijpen van de verdediging van Westerwolde bood Rik v.d. Bosch van BATO de vrije ruimte het strafschopgebied binnen te gaan en daarna Otto het nakijken te geven. Even dreigde het nog spannend te worden met het oog op de afloop van de wedstrijd. Martin Boer dacht daar echter anders over en uit weer een vlijmscherpe counter, ingeluid door de debuterende jeugdspeler Bas Dekker, scoorde hij z’n tweede van deze middag. Ook Arjen Heidekamp kwam op een productie van twee, want vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd verzilverde hij namens Westerwolde een penalty. Deze was toegekend wegens hands in de zestienmeter. Omdat deze wedstrijd pas om half drie begon, floot de over het algemeen goed leidende scheidsrechter Dijk na ruim negentig minuten voetbal bij de al invallende schemering voor het eind van deze wedstrijd.

Binnen het Westerwolde-kamp kon daarna op een prima middag worden teruggekeken. Met een klinkende overwinning de winterstop ingaan kan als een mooie opsteker worden gezien. Hoewel er van de dertien gespeelde wedstrijden negen werden verloren, kan een algemene conclusie zijn dat het team van trainer Loek Swarts niet vaak de mindere was tijdens deze wedstrijden. Met hopelijk een qua resultaten iets betere tweede seizoenshelft moet het mogelijk zijn degradatie of nacompetitie te ontlopen. Goed overwinteren is hiervoor echter wel een voorwaarde.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Harmen Huls – Arjen Heidekamp – René Peereboom – Thom Postma – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Martin Smit (75e min. Bas Dekker )– Elroy v.d West (80e min. Sem Veerkamp) – Martin Boer( 70e min. René v.d. Laan) – Jeremy Hekman

Toeschouwers: 75

Met dank aan Jaoaud, Jordan en Duncan een… https://t.co/nDplxSijWq
Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen kampioen @VVBellingwolde, speelt ons 1e elftal #nacompetitie. https://t.co/tebwWUYuvw